Καλέστε μας
22310-52420
Στείλτε μας μήνυμα
fysiocenter.xp@gmail.com
Ώρες Λειτουργίας
Δευτ - Παρ: 07:00 - 21:00

Με τι μαξιλαρι να κοιμαμαι?

Με τί μαξιλάρι να κοιμάμαι;

Γράφει ο καλός συνάδελφος Κωνσταντίνος Σακελλαρίου Φυσικοθεραπευτής, ΡΤ-ΟΜΤ, Clinical Instructor in Manual Therapy

ΜΥΘΟΙ : Πόσοι απο εσάς κοιμάστε σε θέσεις παρόμοιες με αυτές που βλέπετε; Μάλλον κανείς. Όλοι μας αλλάζουμε θέση πολύ συχνά στον ύπνο και σίγουρα σε στεκόμαστε σα Lego όταν κοιμόμαστε, ούτε σαν κυβάκια. Άρα γιατί να χρειαζόμαστε ένα ειδικό μαξιλάρι, τόσο ειδικό μάλιστα, που το έχουν φτιάξει να είναι για όλους ……το ίδιο!!

ΛΑΘΗ : βέβαια ένας συνδυασμός κακής στάσης στον ύπνο με ένα κακό μαξιλάρι μπορεί να μας κάνει να ξυπνήσουμε με ενοχλήσεις ή και πόνους που θα μας ταλαιπωρήσουν αρκετά, ή θα χειροτερέψουν ένα πρόβλημα που ήδη έχουμε.

ΑΛΗΘΕΙΕΣ : όλοι οι άνθρωποι επιλέογυμε διαφορετικές θέσεις στον ύπνο που εξαρτώνται απο πολλόυς παράγοντες. Δεν υπάρχει λοιπόν ένα μαξιλάρι για όλους τους ανθρώπους, αλλά ανάλογα με τον τρόπο που κοιμάται ο καθένας, τη στάση, τη θέση το αν πονάει σε κάποιο σημείο του σώματός του, επιλέγει και το κατάλληλο μαξιλάρι.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : απολαύστε τον ύπνο σας αφού βρείτε το κατάλληλο μαξιλάρι που είναι ιδανικό μόνο για εσάς. Η καλύτερη απόδειξη είναι ο άνετος ύπνος που θα κάνετε και μην ακούτε αυτούς που λένε οτι πρέπει ναπεριμένετε να περάσουν 10 ή 20 μέρες για να το συνηθίσετε. Εξ’ άλλου, ο τρόπος που κοιμόμαστε είναι μοναδικός για τον καθένα μας. Καληνύχτα σας !!