Καλέστε μας
22310-52420
Στείλτε μας μήνυμα
fysiocenter.xp@gmail.com
Ώρες Λειτουργίας
Δευτ - Παρ: 07:00 - 21:00

Τα οφέλη ενός χαλαρωτικού μασάζ

Το μασάζ είναι συνήθως μια θεραπεία ολόκληρου ή μέρους του σώματος με τον θεραπευτή να χρησιμοποιεί τα χέρια του για να εκτελεί κινήσεις πίεσης και τριβής στο δέρμα. Υπάρχουν διάφοροι τύποι μασάζ που μπορεί κανείς να δοκιμάσει ανάλογα με τον λόγο για τον οποίο ένα άτομο χρειάζεται μια τέτοια θεραπεία.

Το αθλητικό μασάζ, το μασάζ λεμφικής παροχέτευσης και το μασάζ χαλάρωσης είναι θεραπείες που χρησιμοποιούνται ευρέως και έχουν τεράστια οφέλη για τον οργανισμό και τη λειτουργία του.

 

Χαλαρωτικό μασάζ

Ένα χαλαρωτικό μασάζ επιτυγχάνεται χρησιμοποιώντας τα χέρια του θεραπευτή με απαλό τρόπο πάνω από το δέρμα, ακολουθώντας το περίγραμμα των μυών του σώματος. Κατά τη διάρκεια αυτού του τύπου θεραπείας, γίνεται μασάζ σε ολόκληρο το σώμα. Δεν πρέπει να υπάρχει πόνος κατά τη διάρκεια του χαλαρωτικού μασάζ, στην πραγματικότητα θα πρέπει να είναι μια πολύ ευχάριστη εμπειρία. Το απαλό “ζύμωμα” και οι παρατεταμένες απαλές ρυθμικές κινήσεις προσφέρουν πολλά οφέλη στη συνολική υγεία και ευεξία των ασθενών. Είναι μια θεραπεία που έχει σχεδιαστεί για να χαλαρώνει και να καταπραΰνει, όχι για να ανακουφίζει τον χρόνιο πόνο ή άλλες υποκείμενες παθήσεις.

Επιπρόσθετα, το μασάζ είναι χαλαρωτικό λόγω της απαλής φύσης των κινήσεων των θεραπευτών στους μαλακούς ιστούς του σώματος. Έχει ηρεμιστική επίδραση στο νευρικό σύστημα, μειώνοντας το στρες και τον πόνο και προάγει ένα θεραπευτικό περιβάλλον μέσα στο σώμα.

 

Οφέλη από ένα χαλαρωτικό μασάζ

  • Βελτιωμένη κυκλοφορία: οι απαλές κινήσεις του θεραπευτή πάνω από το δέρμα μπορούν να βελτιώσουν τη ροή της κυκλοφορίας του αίματος περιφερειακά, φέρνοντας φρέσκο ​​αίμα στην περιοχή παρέχοντας καλύτερη τοπική κυκλοφορία και επιταχύνοντας την απομάκρυνση των τοξινών. Αυτό με τη σειρά του θα βελτιώσει την αποκατάσταση των τραυματισμών των μαλακών ιστών τοπικά και θα βελτιώσει τον τόνο του δέρματος.

 

  • Μειωμένη μυϊκή ένταση: Η μυϊκή ένταση που θα μπορούσε να οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα στάσης (κάθισμα σε ένα γραφείο για πολλές ώρες) μπορεί να μειωθεί με ένα τακτικό χαλαρωτικό μασάζ. Η απαλή αλλά σταθερή πίεση σε συγκεκριμένους μύες των ώμων, για παράδειγμα, θα βοηθήσει να διασκορπιστεί τυχόν συσσώρευση έντασης/σφιξίματος σε αυτήν την περιοχή. Τα προβλήματα της στάσης είναι αθροιστικά και η θεραπεία μασάζ είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να τα αντιμετωπίσετε. Η μυϊκή κόπωση από την υπερβολική χρήση κατά τη διάρκεια της άσκησης μπορεί επίσης να μειωθεί σημαντικά κάνοντας τακτικά μασάζ χαλάρωσης. Με τον τρόπο αυτό βοηθάμε στη διασπορά/αφαίρεση του γαλακτικού οξέος που συσσωρεύεται μειώνοντας την κόπωση, την ενόχληση και τον χρόνο αποκατάστασης.

 

  • Ανακουφίζει τον μυϊκό πόνο:  Ένας εκπαιδευμένος θεραπευτής είναι σε θέση να απομονώσει συγκεκριμένους μύες ή μυϊκές ομάδες για να αντιμετωπίσει τον εντοπισμένο πόνο. Καθώς διεγείρονται τα διαφορετικά στρώματα μυών και τα άκρα του σώματος αντιμετωπίζονται διεξοδικά, το σώμα αρχίζει να ανοίγεται πιο ελεύθερα και χαλαρώνει. Η κυκλοφορία βελτιώνεται, γεγονός που βελτιώνει την τοπική φλεγμονή καθώς και μειώνει την κόπωση, τον πόνο και τα επίπεδα ενέργειας.

 

  • Ανακουφίζει από το άγχος και την κατάθλιψη:  Είναι δίκαιο να πούμε ότι αυτές οι καταστάσεις ευθύνονται για τη συντριπτική πλειοψηφία των ψυχικών ασθενειών στους περισσότερους ανθρώπους. Δημιουργώντας μια ήρεμη ατμόσφαιρα και με τα θεραπευτικά οφέλη της επαφής δέρμα με δέρμα, καθώς και τα πρακτικά αναλγητικά αποτελέσματα του ίδιου του μασάζ, αυτή η θεραπεία μπορεί να ανακουφίσει μερικά από τα συμπτώματα περιπτώσεων άγχους και κατάθλιψης. Έτσι, η συνολική ευεξία ενός ατόμου μπορεί να βελτιωθεί.

 

  • Βελτιώνει τον ύπνο:  Το χαλαρωτικό μασάζ χαλαρώνει τον οργανισμό και παρέχει ανακούφιση και αίσθηση ηρεμίας, που μπορεί να βοηθήσει ένα άτομο να αποκοιμηθεί πιο γρήγορα, να κοιμηθεί πιο βαθιά και να ενοχληθεί λιγότερο κατά τη διάρκεια του ύπνου. Η θεραπεία μασάζ ανακουφίζει επίσης από το στρες της στάσης και τον τοπικό πόνο, έτσι ώστε το άτομο να μπορεί να κοιμάται πιο άνετα.

 

  • Βελτιωμένη ανοσία:  Μειώνοντας τις ορμόνες του στρες και μειώνοντας την αρτηριακή πίεση, το σώμα είναι σε καλύτερη θέση να στοχεύσει την ανοσολογική του απόκριση για να αποτρέψει μια ενδεχόμενη ασθένεια ή μόλυνση πιο αποτελεσματικά.