Καλέστε μας
22310-52420
Στείλτε μας μήνυμα
fysiocenter.xp@gmail.com
Ώρες Λειτουργίας
Δευτ - Παρ: 07:00 - 21:00

Τι είναι το BTL Super Inductive System;

Το BTL Super Inductive System είναι ένα καινοτόμο θεραπευτικό σύστημα, το οποίο βασίζεται σε ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο υψηλής τάσης. Μέσο αυτού επιδρά θετικά στον ανθρώπινο ιστό, στην μείωση του πόνου, την επούλωση καταγμάτων, την κινητοποίηση αρθρώσεων, καθώς επίσης βοηθά στη χαλάρωση και την ενίσχυση των μυών.

Ενδεικτικές περιπτώσεις χρήσης του BTL Super Inductive System στον ασθενή:

 • Ενδείκνυται για τη θεραπεία του οξύ και χρόνιου πόνου, τόσο του μυοσκελετικού όσο και του νευρικού συστήματος, καθώς είναι σχεδιασμένο ώστε να στοχεύει στον νευρομυικό ιστό.
 • Επιτυγχάνει την απελευθέρωση της κίνησης των αρθρώσεων, μέσω συσπάσεων που δημιουργεί στους μυς που περιβάλουν τις αρθρώσεις. Αυτό είναι ένα αποτέλεσμα της αλληλεπίδρασης του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου του συστήματος με τους μυς.
 • Λόγω της ενίσχυσης της τοπικής αιματικής κυκλοφορίας και του μεταβολισμού των ιστών το Super Inductive System ενδείκνυται στην επούλωση των καταγμάτων από το πρώτο ακόμα στάδιο.
 • Επίσης, βοηθά στην ενδυνάμωση των αδύναμων μυών και ενεργοποιεί το δυναμικό δράσης στο νευρικό σύστημα.
 • Μπορεί, ακόμη, να χρησιμοποιηθεί για την θεραπεία των σπαστικών διαταραχών, διότι μέσω της υψηλής συχνότητας διέγερσης εξαλείφει τη μυϊκή ένταση.
 • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και στην αναπνευστική φυσικοθεραπεία ενεργοποιώντας τους αναπνευστικούς μύες. Ο θεραπευτής μπορεί να επιλέξει ένα πρωτόκολλο από τη λίστα ή εύκολα να ρυθμίσει τη συσκευή χειροκίνητα βάση του στόχου της θεραπείας. Ένα tip για τους θεραπευτές: Εάν ο ασθενής σας εισπνέει φυσικά για 4 δευτερόλεπτα και εκπνέει για 5 δευτερόλεπτα με παύση 2 δευτερολέπτων, τότε μπορείτε να ρυθμίσετε τις παραμέτρους ως εξής: 6 δευτερόλεπτα παύση (χρόνος παύσης και εισπνοής), 5 δευτερόλεπτα μυϊκής ενεργοποίησης κατά τη διάρκεια της εκπνοής.

Λίγα λόγια για τη θεραπεία του Super Inductive System:

Το Super Inductive System βασίζεται σε 3 διαφορετικές θεωρίες διαχείρισης του νευροφυσιολογικού πόνου. Κάθε μία από αυτές διαφέρει στο φάσμα συχνοτήτων. Μέσω της λειτουργίας αυτής το Super Inductive System έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη ανακούφιση σε όλα τα στάδια των διαταραχών, είτε είναι χρόνιες είτε οξείες.

 • Ενδογενής οπιοειδής θεωρία του πόνου (Φάσμα συχνοτήτων: 2-10 Hz):

Το Super Inductive System χρησιμοποιώντας συχνότητες μεταξύ 2-10 Hz επιτυγχάνει, με διέγερση νευρικών απολήξεων, την έκκριση αναλγητικών οπιοειδών, κάτι το οποίο απελευθερώνεται φυσιολογικά ως απόκριση στον πόνο.

Ενδεικτικά παραδείγματα: χρόνιες παθήσεις, όπως ο χρόνιος πόνος στη πλάτη ή τις αρθρώσεις.

 • Θεωρία ελέγχου πύλης του πόνου (Φάσμα συχνοτήτων: 60-100 Hz):

Ο πόνος μεταφέρεται στο κέντρο ερμηνείας του εγκεφάλου μέσω των νευρικών ινών και της θωρακικής πύλης. Υπάρχουν νευρικές ίνες λεπτές σε διάμετρο, οι οποίες ανοίγουν τη θωρακική πύλη και έτσι μεταφέρεται ο πόνος στον εγκέφαλο και νευρικές ίνες μεγάλης διαμέτρου, οι οποίες κλείνουν τη θωρακική πύλη και έτσι δεν μεταφέρεται ο πόνος. Το Super Inductive System έχει την ιδιότητα να επηρεάζει τις νευρικές ίνες μεγάλης διαμέτρου, αποτρέποντας την μεταφορά του πόνου.

Ενδεικτικά παραδείγματα: οξείες και υποξείες καταστάσεις.

 • Περιφερειακή θεωρία του μοσχεύματος του πόνου (Φάσμα συχνοτήτων: 120-140Hz):

Ο πόνος καταφθάνει ως μία κωδικοποιημένη πληροφορία στο κέντρο ερμηνείας του εγκεφάλου, όπου γίνεται η αποκωδικοποίηση και η ερμηνεία του. Το Super Inductive System διεγείρει ένα επώδυνο σημείο με υψηλές συχνότητες κλίμακας 120-140Hz, με αποτέλεσμα οι κωδικοποιημένες πληροφορίες να μην ερμηνεύονται ως πόνος.

Ενδεικτικά παραδείγματα: υποξείες οδυνηρές καταστάσεις, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα.

Άλλες ιατρικές επιδράσεις:

 • Αντιμετώπιση της αρθρίτιδας και κινητοποίηση αρθρώσεων.
 • Μείωση της σπαστικότητας σε εγκεφαλικά επεισόδια.
 • Θεραπεία του κατάγματος και του οστικού οιδήματος.
 • Μυοδιέγερση.

Συχνές ερωτήσεις:

 • Πόσες συνεδρίες χρειάζομαι;

Κάθε ασθενείς θα λάβει την κατάλληλη αγωγή, έπειτα από τη σωστή διάγνωση της κατάστασης του από τους φυσικοθεραπευτές μας.

 • Τι παραπάνω προσφέρει από μια απλή θεραπεία;

Επιτυγχάνεται άμεση αναλγησία του πόνου καθώς και μείωση της φλεγμονής και του οιδήματος.

 • Τι διαφορά υπάρχει από τους κοινούς μαγνήτες;

Το Super Inductive System παρέχει στοχευμένο μαγνητικό πεδίο, κάτι το οποίο λείπει από τους κοινούς μαγνήτες, οι οποίοι είναι πολύ χαμηλής ισχύος.

 • Πόσο γρήγορα θα φανούν τα αποτελέσματα;

Προσφέρεται ανακούφιση από την πρώτη κιόλας συνεδρία, ενώ η βελτίωση θα φανεί τις επόμενες ημέρες.

 • Πώς είναι η αίσθηση του Super Inductive System;

To Super Inductive System λειτουργεί με παλμικό μαγνητικό πεδίο όπως οι μαγνητοθεραπείες που δεν γίνονται αισθητές από τους ασθενείς λόγω των χαμηλών ενεργειών. Στην περίπτωση του Super Inductive System, η αίσθηση του ασθενή εξαρτάται από την ένταση, τη συχνότητα και τις διαμορφώσεις. Έτσι, οι ασθενείς αισθάνονται μυϊκές συσπάσεις σε βάθος και αίσθηση “γαργαλητού”, ποτέ όμως πόνο. Οι ασθενείς συχνά περιγράφουν μια αίσθηση περίεργη όμοια με αυτής της ηλεκτροθεραπείας. Αυτό συμβαίνει γιατί ενώ στην ηλεκτροθεραπεία εφαρμόζεται ρεύμα στον ιστό στο SIS δημιουργούμε ρεύμα στον ιστό.