Καλέστε μας
22310-52420
Στείλτε μας μήνυμα
fysiocenter.xp@gmail.com
Ώρες Λειτουργίας
Δευτ - Παρ: 07:00 - 21:00

Fitness goals για το νέο έτος

Είναι φυσικό να φιλοδοξείς να βελτιώσεις μια πτυχή της ζωής σου. Αυτό μπορεί να να αντιπροσωπεύει τους στόχους της καριέρας σας, τους στόχους της ζωής σας, ακόμη και τους στόχους υγείας και φυσικής κατάστασης, όπως να χάσετε κιλά, να σταματήσετε το κάπνισμα και το ποτό και να φάτε κάτι υγιεινό. Κάθε χρόνο, οι άνθρωποι ξεκινούν με καλές αποφάσεις για να βελτιώσουν την ευημερία τους, μόνο για να εξαφανιστούν τα κίνητρά τους προς το τέλος. 

Δεν υπάρχει αμφιβολία γιατί οι στόχοι φυσικής κατάστασης είναι σημαντικοί, αλλά θέτεις σωστά τους στόχους αυτούς; Η αρχή της νέας χρονιάς είναι η ιδανική εποχή για να στοχεύσετε σε ένα καθαρό πλάνο. Ξεκινήστε με απλούς, εφικτούς στόχους και στη συνέχεια, ξεκινήστε άλλους μόλις πετύχετε ή ξεπεράσετε τον αρχικό σας στόχο. Ακολουθεί μια λίστα με δραστηριότητες που μπορείτε να προσθέσετε στους στόχους αυτούς, οι οποίες θα αποδειχθούν πολύ σημαντικές για εσάς.

  • Ασκηθείτε όσο περισσότερο μπορείτε

Η άσκηση δεν σημαίνει πάντα να πηγαίνεις στο γυμναστήριο. Οδηγείτε συχνά αυτοκίνητο για κάτι που θα μπορούσε να ήταν ένα απλό 15λεπτο περπάτημα; Η έννοια του «να είσαι δραστήριος όταν μπορείς» είναι η αναγνώριση του γεγονότος ότι, ενώ μπορεί να μην είναι πάντα δυνατό να ασκηθείς, θα πρέπει να δεσμεύεσαι να γυμνάζεσαι όταν τίποτα δεν σου στέκεται εμπόδιο. Την επόμενη φορά, που δεν θα βιάζεστε, δοκιμάστε να περπατήσετε για παράδειγμα τη διαδρομή από και προς τη δουλειά.

  • Τρώτε περισσότερα φρούτα και λαχανικά

Θα πρέπει να τρώτε αρκετές μερίδες φρούτων και λαχανικών κάθε μέρα, καθώς είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα που προάγουν την υγεία και καταπολεμούν τις ασθένειεςΑν σας φαίνεται δύσκολο, σκεφτείτε να τα διαχωρίσετε μέσα σε όλη την ημέρα. Για παράδειγμα, καταναλώνετε πάντα τουλάχιστον μία μερίδα πριν φύγετε από το σπίτι. Για να πετύχετε τον στόχο, θα μπορούσατε να ξεκινήσετε κάθε μέρα με ένα smoothy φρούτων ή φρέσκο ​​χυμό. Φάτε μια πράσινη σαλάτα με το μεσημεριανό σας, μερικά ακόμη λαχανικά για δείπνο και σνακ με φρούτα και φρέσκα λαχανικά μεταξύ των γευμάτων.

  • Ακούστε το σώμα σας

Η επίγνωση του σώματος θα πρέπει να είναι κάτι στο οποίο δίνετε προσοχή κάθε μέρα, όχι μόνο αφού τελειώσετε την προπόνησή σας. Το να ακούτε το σώμα σας και να γνωρίζετε τα όριά σας και πώς να τα διορθώσετε είναι σημαντικό, εάν θέλετε να είστε πιο επιτυχημένοι φέτος με τους στόχους φυσικής κατάστασης. Αναζητήστε προειδοποιητικά σημάδια όπως δυσφορία, περιορισμένη κίνηση ή κακή στάση του σώματος. Εάν μπορείτε να αξιολογείτε με συνέπεια τον εαυτό σας όλη την ημέρα, θα γίνετε τελικά ειδικός στο να εντοπίζετε το πότε το σώμα σας δεν είναι σε κορυφαία φόρμα και να το διορθώνετε. Επίσης, θα φαίνεστε και θα αισθάνεστε αμέσως πιο αδύνατοι, δυνατότεροι και υγιέστεροι.

  • Σωστή πρόσληψη υγρών

Εάν ασκείστε συχνά αλλά πίνετε μόνο περιστασιακά νερό, σας συμβουλεύουμε ανεπιφύλακτα να αυξήσετε την πρόσληψη του. Συχνά, το δροσερό περιβάλλον ενός γυμναστηρίου μπορεί να μην σας κάνει να αισθάνεστε διψασμένοι, αλλά οι ζεστοί χώροι εργασίας και τα πολυσύχναστα μέσα μεταφοράς μπορούν να προκαλέσουν αμέσως σοβαρή αφυδάτωση, επειδή παρόλο που δεν το νιώθετε, εξακολουθείτε να ιδρώνετε όταν γυμνάζεστε στο κρύο. Οι ενήλικες πρέπει να πίνουν 1 ml υγρού για κάθε θερμίδα που καταναλώνουν. Ενώ ένα μεγάλο μέρος αυτού προέρχεται από τα γεύματά μας, εξακολουθεί να είναι σημαντικό να πίνετε πολλά υγρά, όπως φρέσκους χυμούς και νερό, κατά τη διάρκεια της ημέρας.

  • Βρείτε μια ισορροπία

Πώς θέτεις τους στόχους της φυσικής σου κατάστασης για ένα χρόνο; Μπορεί να είναι εύκολο να περιοριστείτε στο να επιδοθείτε μόνο σε αυτήν τη μία άσκηση, εάν σας ενδιαφέρει, είτε πρόκειται για τρέξιμο είτε για άλλη δραστηριότητα. Όταν ετοιμάζετε ένα πλάνο φυσικής κατάστασης φέτος, προσπαθήστε πάντα να ισορροπείτε τις δραστηριότητές σας. Είναι απαραίτητο να συμπεριλάβετε μια ποικιλία δραστηριοτήτων στη ρουτίνα σας, όπως προπόνηση δύναμης, ασκήσεις ευελιξίας και καρδιαγγειακές ασκήσεις. Θα αυξήσετε τη φυσική σας κατάσταση σε περιοχές που έχουν παραβλεφθεί, θα μειώσετε τις πιθανότητες τραυματισμού ή εξάντλησης και πιθανότατα θα αποδώσετε καλύτερα στην αγαπημένη σας δραστηριότητα.

  • Εστιάστε στην ψυχική σας υγεία

Εάν δεν είστε συνηθισμένοι στη διαχείριση του άγχους και της προσοχής, μπορεί να σας φανεί τρομακτικό. Ωστόσο, με λίγη προετοιμασία είναι πολύ πιο εύκολο από όσο νομίζετε. Επιπλέον, η εστίαση σε τεχνικές ηρεμίας και χαλάρωσης έχει σημαντική συμβολή στη σωματική σας υγεία. Η ευαλωτότητα σας στην παχυσαρκία, τις καρδιαγγειακές παθήσεις και τον διαβήτη μπορεί να αυξηθεί ως αποτέλεσμα του στρες και της κακής ψυχικής υγείας. Για να ζήσει κανείς μια ευτυχισμένη ζωή, πρέπει να έχει καλή ψυχική υγεία, η οποία περιλαμβάνει συναισθηματική, κοινωνική και σωματική ευεξία. Επικεντρωθείτε στην ψυχική σας υγεία κάνοντας γιόγκα, χορό, διαλογισμό ή άλλες μορφές σωματικής δραστηριότητας. Έχοντας ένα υγιές μυαλό μπορείτε να αυξήσετε την παραγωγικότητα σας και να οδηγηθείτε σε απώλεια βάρους.

  • Ένα βήμα τη φορά 

Τα οφέλη της άσκησης υψηλής έντασης είναι καλά, αλλά υπάρχουν επίσης πολλά πλεονεκτήματα από τις ασκήσεις με αργό ρυθμό, όπως η καύση σωματικού λίπους, η βελτίωση της αποκατάστασης, η μείωση του στρες και η μείωση της αρτηριακής πίεσης. Επιπλέον, η συχνή σκληρή εργασία αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και σας κάνει πιο επιρρεπείς σε τραυματισμούς. Υιοθετήστε τον κανόνα του hard-easy εναλλάσσοντας την αυστηρή, απαιτητική προπόνηση με κάτι πιο απλό και λιγότερο απαιτητικό την επόμενη μέρα.

  • Μάθε κάτι καινούργιο

Ποιοι είναι οι στόχοι της άσκησης σας για το μέλλον; Αποφασίστε να μάθετε μια νέα δραστηριότητα ή δεξιότητα φέτος, είτε πρόκειται για ιππασία, είτε εγγραφή σε μια σειρά μαθημάτων γιόγκα. Όταν κάνετε σταθερά την ίδια δραστηριότητα, το σώμα σας τη συνηθίζει και σταματά να τη βρίσκει προκλητική. Ως αποτέλεσμα, νιώθετε άνετα. Δοκιμάζοντας κάτι νέο, θα ωθήσετε το σώμα και το μυαλό σας να αναπτύξουν νέα κινητικά μοτίβα. Στο τέλος, είναι πιο ελκυστικό, ευχάριστο και ικανοποιητικό από την ίδια παλιά ρουτίνα σας.

Ο καθένας μπορεί να βελτιώσει τη φυσική του κατάσταση. Το μόνο που χρειάζεστε είναι η δύναμη της θέλησης για να κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές στον τρόπο ζωής. Ο καθορισμός συγκεκριμένων, ετήσιων στόχων για τον εαυτό σας θα αυξήσει τις πιθανότητές σας για επιτυχία. Πάρτε το αργά και κάντε υπομονή με τον εαυτό σας.