Τι είναι η Θεραπεία Lazer Hilterapia® ?

Η Hilterapia® είναι μια πρωτοποριακή θεραπεία λέιζερ που δημιουργήθηκε και αναπτύχθηκε στην Ιταλία, αλλά έχει ήδη αναγνωριστεί από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των Ηνωμένων Πολιτειών, την FDA (Food and Drug Administration).

Πρόκειται για ένα YAG παλμικό λέιζερ Νεοδυμίου που εκπέμπει φως με μήκη κύματος στην περιοχή του υπέρυθρου (1064 nm) και που διαφοροποιείται από τα συνήθη λέιζερ λόγω της ικανότητάς του να δρα σε βάθος.

 

Πρέπει εδώ να αναφερθεί ότι όσο η φωτεινή ακτινοβολία εισχωρεί στους ιστούς χάνει την έντασή της, είτε γιατί εν μέρει διαχέεται, είτε γιατί μεταβιβάζει την ενέργειά της στους ιστούς. Αυτό σημαίνει ότι για να φτάσει στα βαθύτερα στρώματα είναι απαραίτητο να παρασχεθεί μεγαλύτερη ποσότητα ενέργειας, με τον κίνδυνο ωστόσο να δοθεί υπερβολική ποσότητα στα επιφανειακά στρώματα.

Στην πράξη, η προσπάθεια να μεταβιβαστεί σε βάθος η φωτεινή ακτινοβολία μέσω της αύξησης της ισχύος ενέχει τον κίνδυνο υπερθέρμανσης της επιδερμίδας και της υποδερμίδας με αποτέλεσμα την πρόκληση βλαβών.

Αυτό το εμπόδιο ξεπεράστηκε χάρη στην τεχνολογία HILT® (High Intensity Laser Therapy) στην οποία το φως εκπέμπεται παλμικά και όχι με συνεχή ροή.

Αθλητισμός

 

Όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό σε κάθε επίπεδο γνωρίζουν ότι οι τενοντίτιδες, οι επικονδυλτίτιδες, οι τραυματισμοί και τα διαστρέμματα καιροφυλακτούν πάντα και, προπαντός, ότι πρέπει να ανακτούν την φυσική τους κατάσταση όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Τη λύση δίνει το Hilterapia® από την πρώτη κιόλας συνεδρία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι επαγγελματίες του ποδοσφαίρου, του ραγκμπι, του στίβου και της μοτοσυκλέτας εμπιστέυονται το Hilterapia®. Σε σύντομο χρονικό διάστημα μειώνεται ακόμη και ο βαθύς πόνος για άμεση ανάκτηση της φόρμας.

Καταστάσεις Πόνου

 

Μια νέα θετική ενέργεια για τους ασθενείς μας είναι το ευεργετικό αποτέλεσμα του Hilterapia® σε όλες τις επώδυνες παθολογικές καταστάσεις του μυϊκού – οστικού συστήματος: αναλγητική, αντιφλεγμονώδης και τροφική θεραπεία για οσφυαλγίες, αυχεναλγίες, μωλωπισμούς, τενοντίτιδες, κύστιδες, περιαρθρίτιδες.

Φυσικοθεραπεία & Αποκατάσταση

 

Το Hilterapia® είναι η αποτελεσματικότερη λύση για την ανάκτηση της φυσικής κατάστασης και της μειωμένης λειτουργικότητας από χειρουργική επέμβαση ή κάταγμα, την αποκατάσταση της ομαλότερης κινητικότητας και, προπαντός, την ανάκτηση καλής ποιότητας ζωής. Ευνοεί την ταχεία αποκατάσταση και τη γρήγορη και σταδιακή εξαφάνιση του πόνου.

Πόσο αποτελεσματική και ανώδυνη είναι η Θεραπεία Hilterapia® ?

Η Hilterapia® είναι η αποτελεσματικότερη καινοτομία για ανώδυνη καταπολέμηση του πόνου:

  • Μόνο το Hilterapia® μπορεί να μεταφέρει σε βάθος και με απόλυτη ασφάλεια για τον ασθενή υψηλές δόσεις ενέργειας, διεγείροντας έτσι ιστούς που διαφορετικά δεν θα αντιδρούσαν και θεραπεύοντας επιτυχώς παθολογικές καταστάσεις στις οποίες άλλες θεραπευτικές τεχνικές αποδεικνύονται αναποτελεσματικές.
  • Μόνο το Hilterapia® επιτρέπει την ταυτόχρονη άσκηση της φωτοχημικής, φωτοθερμικής και φωτομηχανικής δράσης του laser.
  • Μόνο το Hilterapia® επιτρέπει την υποχώρηση του πόνου από την πρώτη κιόλας εφαρμογή για γρήγορη ίαση του ασθενούς και ανάκτηση των λειτουργιών του με μικρό αριθμό συνεδριών και σε σύντομο χρονικό διάστημα θεραπείας.

Στο εξειδικευμένο κέντρο μας Hilterapia® έπειτα από προσεκτική ανάλυση της δική σας περίπτωσης, θα συμπληρώσουμε το καταλληλότερο θεραπευτικό πρωτόκολλο για το δικό σας πρόβλημα.