Καλέστε μας
22310-52420
Στείλτε μας μήνυμα
fysiocenter.xp@gmail.com
Ώρες Λειτουργίας
Δευτ - Παρ: 07:00 - 21:00

Το 1998 αποφοίτησε από το ΤΕΦΑΑ Αθηνών και συνεργάστηκε με αρκετές αθλητικές ομάδες ως προπονητής, γυμναστής και υπεύθυνος φυσικής κατάστασης. Το 2003 αποφοίτησε από το τμήμα Φυσικοθεραπείας του ΑΤΕΙ Λαμίας και από τότε ασκεί το επάγγελμα του φυσικοθεραπευτή. Από το 2004 προσφέρει τις υπηρεσίες του σε ιδιόκτητο επαγγελματικό χώρο. Από το 2023 αποτελεί μέλος της επιστημονικής ομάδας ΑΠΛΕΣΟ για το Λεμφοίδημα, του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών. έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευση του πάνω στην αναγνωρισμένη μέθοδο Vodder για την ολοκληρωμένη διαχείριση οιδημάτων και είναι πιστοποιημένος θεραπευτής των παθήσεων του λεμφικού συστήματος. Αντιμετωπίζει με πολυετή κλινική εμπειρία πρωτογενή λεμφοιδήματα:

  • άκρων και κορμού
  • οιδήματα γενετικών οργάνων
  • δευτερογενή λεμφοιδήματα μετά από επέμβαση για αφαίρεση όγκου
  • πρησμένα άκρα από φλεβική ή καρδιακή ανεπάρκεια
  • εκτεταμένα λιποιδήματα
  • κάθε μορφής μετεγχειρητικά ή μετατραυματικά οιδήματα

Το αθλητικό γνωσιακό υπόβαθρο και η εμπειρία με αθλητικές ομάδες ανέπτυξαν ένα ιδιαίτερο επαγγελματικό ενδιαφέρον για την αποκατάσταση των αθλητικών τραυματισμών και κακώσεων.

Παράλληλα ανέπτυξε την προσωπική θεραπευτική του θεώρηση για την αντιμετώπιση των μυοσκελετικών και νευρολογικών προβλημάτων μέσα από την χειροπρακτική προσέγγιση (Manual Therapy).

Ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του πάνω στο Maitland Concept  ακολουθώντας ταυτόχρονα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τον τίτλο του ΜΤ. Το Maitland concept αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη μέθοδο manual therapy καθώς εκτός από τεχνικές κινητοποίησης περιλαμβάνει εμβιομηχανική ανάλυση, διαχείριση χρόνιου πόνου, αντιμετώπιση νευροδυναμικών προβλημάτων κ.α. Ολοκλήρωσε με επιτυχία τον κύκλο σπουδών της IMTA (international Maitland Teacher Association) και είναι διαπιστευμένος IMTA Manual Therapist. Από το 2017 είναι ιδρυτικό μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Χειροπρακτών Φυσικοθεραπευτών.

Επιπρόσθετα έχει ασχοληθεί με τoν στατικό και δυναμικό έλεγχο του άκρου πόδα και την κινηματική ανάλυση βάδισης για την πρόγνωση και αντιμετώπιση μυοσκελετικών προβλημάτων που οφείλονται σε δυσλειτουργία του άκρου πόδα, παρέχοντας εξατομικευμένα  ορθωτικά πέλματα.

Aποτελεί εκπαιδευτικό μέλος της διεθνούς επιστημονικής ομάδας Foot Scan (iasi group) η οποία ασχολείται με προβλήματα του άκρου πόδα, καθώς και με την αντιμετώπιση τους μέσω της διαμόρφωσης ορθωτικών πελμάτων.

Είναι πιστοποιημένος θεραπευτής του Clinical Pilates Fisios της μεθόδου Silvia Raneri με αντικείμενο τη θεραπευτική γυμναστική για την ορθοπεδική και νευρολογική αποκατάσταση προβλημάτων σπονδυλικής στήλης με τις βασικές αρχές της μεθόδου Pilates.

Είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ) και του Πανελληνίου Συλλόγου Καθηγητών Φυσικής Αγωγής.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ

Maitland (orthopaedic manual therapy) Qualified IMTA therapists. Kαθηγητές : Marc Van Liebergen, Gerti Bucher-Dollenz, Elly Hengeveld.

Kinematic Taping® Concept. καθηγητής Evangelos Charitos

Myofascial Trigger Point Therapy. IMTT recognized Μodule I, II. Καθηγήτρια: Heidi Tanno – Rast, Heinz Hofer, Senior IMTT instructors.

Dry needle I,  II Καθηγητής : Heinz Hofer, Senior IMTT instructors.

Neurodynamic Solutions. Καθηγήτρια Gerti Bucher-Dollenz.

Clinical Pilates – Clinical Reformer. Καθηγήτρια Silvia – Maria Raneri Dottoressa in Fisioterapia.

Fascial Manipulation course. Καθηγητής Theo Kazantzidis DO.

Trigger Points, Pain and Muscle Tone.  Καθηγητης Heidi Tanno.

Kinetic Control – Solutions for movement impairments of the Neck and Shoulder. Καθηγητής Mark Comerford

Functional Assesment of the Lower Limbs – Insoles Customization, according to the Foot Science International Academy . Καθηγητής Dr. Karel Masek M.D.