Πως λειτουργεί η Θεραπεία TECAR?

Η Θεραπεία TECAR είναι μια καινοτομία στο χώρο της αποκατάστασης. Βασίζεται στην εκπομπή ραδιοκυμάτων. Είναι η πρώτη φορά που συσκευή παράγει ενδογενώς θερμότητα. Όλα τα φυσικά μέσα ώς σήμερα στέλνουν εξωτερικό ερεθισμό στο εσωτερικό του σώματος.

Η αίσθηση είναι ευχάριστη και η εμπειρία του ασθεσνή μοναδική. Τα αποτελέσματα είναι εμφανή από την πρώτη κιόλας θεραπεία.

Με τη συγκεκριμένη θεραπεία η θερμότητα δημιουργείται από το ίδιο το σώμα του ασθενή. Αυτή η διεργασία κάνει τη θεραπεία πιο αποτελεσματική και σαφώς πιο γρήγορη.

Η θεραπεία βασίζεται στην εναλλαγή ιόντων στο εσωτερικό του σώματος. Αποτέλεσμα αυτής είναι η αύξηση της θερμοκρασίας στους ιστούς, η υπεραιμία, η δραστική μείωση του πόνου κ.α.

Τρόποι Λειτουργίας της Θεραπείας TECAR?

Χωρητικό Ηλεκτρόδιο - CAPACITVE

Η θεραπεία με χωρητικό ηλεκτρόδιο είναι ιδανική σε μαλακούς ιστούς όπως οι μύες. Η αυξημένη θερμοκρασία που δημιουργεί το χωρητικό ηλεκτρόδιο προκαλεί αγγειοδιαστολή αυξάνοντας τη διαπερατότητα της κυτταρικής μεμβράνης κάνοντας ταχύτερη τη βιοδιέγερση.

Αντιστατικό Ηλεκτρόδιο - RESISTIVE

Η χρήση του ενδείκνυται σε ιστούς με μεγάλη αντίσταση όπως τα οστά και οι τένοντες. Λόγω μειωμένης περιεκτικότηατς νερού σε αυτούς τους ιστούς παρατηρείται μεγαλύτερη αντίσταση, επομένως η θεραπεία χρειαζεται υψηλότερα ποσά ενέργειας.

Βασικές Ενδείξεις

 

- Τεντονοπάθεια

- Διάστρεμμα

Μυικές θλάσεις

- Επικονδυλίτιδα

- Οξύς πόνος

- Trigger Points

- Αποθεραπεία

Πλεονεκτήματα

 

- Εν τω βαθεί διέγερση

- Αιμάτωση

- Χρήση μαζί με κινησιοθεραπεία

- Ευχάριστη αίσθηση

- Άμεσα αποτελέσματα

- Μείωση χρόνου αποκατάστασης

-Ασφάλεια